Jeg er 35 år gammel, har astma og PCOS (polycystic ovary syndrome). Desuden er jeg glad for at løbe, og har løbet 5 maratonløb indtil videre.

Jeg lærte de vejrtrækningsteknikker, som Misha underviser i, for 8 år siden, og har praktiseret dem lige siden, også under sport. Det har gjort, at jeg lever uden astmaanfald, og kan presse mig selv til det maksimale uden at have behov for medicin.

Op til mit seneste løb skiftede jeg over til ketogen ernæring, og var således 3 uger inde i ketosen da jeg stillede til start ved Copenhagen Marathon 2017. Jeg havde ikke proppet mig med kulhydrater i dagene op til løbet, havde ingen sukkergeler med i tasken, og følte mig ærligt talt en anelse alene og nøgen i startområdet….

Dette var mit mest autentiske løb, og det løb, jeg er mest stolt af. Og jeg ser frem mod mit næste løb om ½ år, hvor jeg vil være længere inde i ketosen.

Nana Sefeld Dalby,  MSc in Food Innovation and Health

 

 

Jeg blev diagnosticeret med kræft i marts 2015, og jeg blev behandlet i marts og april. Jeg troede, at det var mere sofistikeret end bare at smadre kroppen i stykker og håbede, at det ville reparere sig tilbage til tiden før kræft… Jeg tabte 26 kilo, og jeg var så udmattet og så svag, at jeg ikke kunne tage mig sammen til at gøre noget…

Det er en glæde at arbejde med Misha, fordi han fornemmer, hvor jeg er henne. Og når jeg stiller et spørgsmål, får jeg et svar som jeg kan bruge til noget, og hvis han ikke kender svaret i forvejen, så finder han ud af det. Så vi har nogle virkelig interessante snakke om sundhed og taler om emner, som rækker langt udover de umiddelbare problemstillinger. Men heri ligger velsignelsen – han går rigtig meget dybt ned i problematikken og finder ud af hvordan det hele er forbundet. Fordi problemet i systemet lige nu er at de fleste sundhedsprofessionelle er forfærdeligt specialiserede. Det er sjældent at finde en som kan forbinde prikkerne.

Elizabeth Thrane-Carlsen,  Terapeut

Se denne video testimonial på engelsk, eller læs mere om Elizabeth’s progress through 27 weeks of the 50-weeks ThrivePostCancer course.


 

Jeg blev opereret i august måned. Fra det tidspunkt og frem til 14. november havde jeg nogle atrieflimmer-perioder, som for det meste varede en hel dag. Når jeg har hjerteflimmer, så kan jeg tydeligt mærke at det myldrer i min krop. Det er ikke sådan, at jeg har ondt, men det er fysisk ubehag, det er ligesom din krop den bobler. Og jeg er meget sensitiv hvad det angår, jeg kan for eksempel mærke, hvis mit blodtryk det er steget.

Men via de teknikker, som er i kurset, kan jeg nedsætte mit blodtryk. Jeg kan nedsætte min puls. Jeg kan nedsætte mit blodtryk med 10 til 20 enheder. Det viser mit blodtryksapparat. Og når mit hjerte er så sensibelt, som det er, så gør det en væsentlig forskel……

Det har betydet meget for mig, at jeg har omlagt min livsstil. Jeg er begyndt at spise anderledes, hvorfor jeg på fem måneder har tabt 8 kilo.

Det er faktisk rigtig let at spise på keto-kuren, hvor man gerne må spise alt det fedt, som man altid har fået at vide at man ikke må spise.

Ud over livsstilsændring med kosten, så har Mishas kursus hjulpet mig med fuldstændig at omlægge mit åndedræt. Det har medført, at jeg selv har fået styr på og kan gøre noget for mit helbred…….

Jeg har så også ved hjælp af vejrtrækningsteknikkerne kunnet ændre min søvnapnø. Jeg har afleveret mit søvnapnø-apparat, en CPAP-maskine, på hospitalet igen. Via en app, som måler lyden ved søvn løbende, kan jeg konstatere, at jeg nu sover uden søvnapnø.

Jeg er nu 19 uger inde i forløbet og har det rigtig godt med den måde kurset fungerer på, fordi det hele bliver gentaget og samlet op og perspektiveret fra nye vinkler, hvordan man kan hjælpe sig selv……

Per Larsen,  Pensioneret skoleinspektør

Se denne video testimonial, eller læs mere om Atrieflimmer-patient efter 19 ugers træning: En væsentlig forskel.


 
 

Jeg hedder Chr. Hermann og er uddannet læge. Det jeg synes har været spændende, og i særdeleshed har været spændende med min lægelige baggrund, er at Misha er rigtig god til at formidle de ting som skal fungere rent fysiologisk for at man fokusere og koncentrere sig. Og det er meget skægt, at han med sin ikke lægelige baggrund faktisk kan illustrere de fysiologiske mekanismer, som ikke falder igennem, men som rigtig godt understøtter det vi gør. Og her tænker jeg på vigtigheden af vejrtrækning. Vigtigheden af at slappe af og blive groundet.

Det at sætte det ind i en sammenhæng synes jeg har været kolossalt givende. Og i og med at jeg bruger halvdelen af mit liv på et arbejde, hvor jeg selv coacher og underviser inde på universitetet, så kan jeg se, hvor god han er til at bruge sit eget eksempel. Han er fantastisk dygtig til at tage sit eget eksempel. I en travl hverdag – fokuser, fortæl hvad er der for nogen mekanismer der sker og hvordan. Så tager vi hinanden i hånden og kommer fremad. Det er han unik til – rent pædagogisk. Det må jeg give ham! ”

Christian Hermann,  MD. PhD


 

En af de største øjenåbnere for mig var, at vejrtrækningen kan gøre så stor en forskel… Jeg har oplevet for 5 år siden, at jeg var jeg til marathon i Berlin. Jeg var ude at løbe og gennemførte, men på en meget ringe tid – og jeg blev skadet. Siden da har jeg ikke kunnet løbe. Jeg begyndte at trække vejret igennem de metoder Misha underviser i. Relativ kort tid efter, faktisk en uge efter at jeg begyndte at trække vejret på en anden måde, har jeg kunnet løbe – og lige siden har jeg ikke haft problemer.

Jeg har altid haft problemer med mit hjerte, det har strammet til, når jeg har bevæget mig for meget. Det gør det ikke længere – jeg føler mig ubesværet, når jeg løber. Det har gjort, at jeg har fået øjnene op for hvor vigtig vejrtrækningen er – ikke kun teoretisk, men også i praksis… Jeg har nu prøvet det på min egen krop og kan se, at jeg blev roligere, og mit hjerte fungerer faktisk optimalt nu. Mit knæ har for første gang på 5 år har kunnet ‘tage mig med’ på en lille rejse. En klar anbefaling til Misha herfra.

Det er en relativt hurtig effekt, du kan opleve, hvis du tager det til dig. Misha er meget funderet teoretisk og det gør også at man forstår ‘hvorfor’ man skal gøre sådan, og hvad det faktisk betyder i kroppen.”

Thomas Thor,  Træner, B.Sc. Sportspsykologi


 

Jeg er 52 år gammel. Da jeg tilmeldte mig Mishas workshop, led jeg under en blanding af flere lidelser, herunder søvnapnø, ekstrem træthed, fatty liver grade 3, high triglycerides. Hvortil kommer bortopereret galdeblære.

Efter seks måneders arbejde med Misha er min fordøjelse normaliseret, jeg har normale triglycerid-tal og et godt kontrolleret blodsukkerniveau. Fatty liver er næsten helt helbredt. Søvnapnø og snorken er overståede kapitler, og jeg føler mig komplet udhvilet om morgenerne.

For mig er disse teknikker mere end en åbenbaring. De har hjulpet mig med at genvinde kontrollen over mig selv og min krop. Det er rart at se, hvordan min krop har forandret sig og endnu bedre – det er utroligt, men jeg har meget mere energi! Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg vil fortsætte med at passe min træning.”

Nahum Rozen,  Engineer, Sr. ManagerLæs mere om Nahums arbejde.

 

Jeg føler mig nu i overskud af energi og jeg arbejder 14 timer hver dag. Her ud over træner jeg halvanden time dagligt. Jeg har det fantastisk, og jeg anbefaler Misha til alle. Jeg har allerede anbefalet ham til mange af mine venner. Nogle af dem har indledt et samarbejde med Misha med baggrund i en cancer diagnose. Misha er et positivt menneske, og han følger sit program meget nøje. Det kræver tid og indsats, men resultaterne er det bestemt værd. Tak til Misha. Jeg kan anbefale ham af hele mit hjerte!

Dr. Igal Balan,  LægeVideo testimonial på Hebraisk. Læs mere om Igals arbejde.

Jeg blev tiltrukket af at arbejde med Mishas metode, fordi jeg kunne lide at han brugte multidisciplinær tilgang – både hvad angår ernæring og vejrtrækning – og med klar åbenhed til begge. Jeg har efterhånden fundet ud af ved egen erfaring at optimeret ernæring hjalp vejrtrækningen og også omvendt.

Det er, som om jeg nu lever i en anden krop. Det er meget anderledes. Nu er der overflod af energi. Og jeg finder glæde i fysisk træning, hvilket aldrig var tilfældet før. Jeg går ud for at gå en stille tur, og før jeg ved af det, så er jeg i gang med at løbe.”

Julia Lally,  Selvstændig


Læs mere om hvordan Julia har stoppet sin mangeårige astma.

 

For et år siden havde jeg aldrig hørt om dette kursusforløb. Jeg var 61 og troede på den uundgåelige nedgang i mit helbred. Jeg hørte om Misha i forbindelse med en vens kræftbehandling og var indstillet på, at ved at indføre denne livsstilsændring kunne jeg forbedre mit helbred. Jeg var forbløffet over resultaterne! Jeg tabte mig 15 kg og er nu på de samme vægt som jeg havde i min ungdom. Jeg bruger ikke længere medicin for problemer med syreopstød – noget jeg har døjet med hele mit voksenliv. Jeg har mere vitalitet. Mit blodtryk er normalt. Min hvilepuls er i midten af 40’erne. Jeg påstår ikke, at det kan skrue tiden tilbage, men det føles sådan.

Det er svært at tilskrive denne forbedring én ting, så jeg tror, at det er en kombination af alle aspekter. Forståelse af fysiologi hjælper gevaldigt, og jeg ved, at jeg kun skal bede om at få de oplysninger, jeg har brug for fra Misha, og få henvisninger til den nyeste forskning. Ændring af din livsstil kan være en ensom rejse uden støtte og opmuntring!”

Steve Pickering,  Business ConsultantLæs mere om Steves historie i hans egen blog.

Som Mishas klient kan jeg se, at hans metode reelt virker, fordi jeg kan se den daglige udvikling. Træningen er ikke altid nem, og livsforandringen er stor. Men en del af Mishas support er at lære den rigtige proces med små daglige skridt. Så det ikke føles overvældende. Det føles på en måde meget naturligt.”

Anders, 56,  Klassisk Musiker


Læs mere om vores arbejde med CLL (Kronisk Lymfatisk Leukæmi )

 

Jeg er 55 år gammel. Jeg havde fornøjelsen at deltage i Mishas kursus om Buteyko vejtrækning, fysiologi og sund kost. Jeg begyndte på kurset som en normal, let overvægtig midaldrende mand, i ikke alt for god form og med en hvilepuls et godt stykke over 62.

Mishas grundige indsigt i fysiologi og i forbindelsen mellem vejrtrækning og en sundere krop var en sand øjenåbner for mig. Efter ti ugers regelmæssig, men ikke overvældende svær, træning havde jeg reduceret min hvilepuls til 52 og min kontrolpause var forbedret fra omkring 20 sekunder til cirka 35. Det medførte en mærkbar mindskelse af mine regelmæssige hovedpiner og et generelt højere energiniveau. Alt i alt har jeg opnået forbedret livskvalitet ved at tilegne mig Misha’s indsigter, metoder og positivitet.”

Klaus Jacobsen,  Strategisk Udviklingsleder

Jeg har prøvet forskellig medicin, probiotika, forskellige kosttilskud og diæter, men effekten var til at overse. I løbet af de sidste 10 måneder sammen med Misha er mit energiniveau langsomt forbedret, så jeg kan klare 15-30 min. daglig tur og vejrtrækningsøvelser uden at være helt udmattet. Arbejdet med Sakharoff Protokollen har givet mig håbet om at komme tættere til at leve et normalt liv igen.”

Aske, 25,  Jazz Musiker

Leave a Comment:

5 comments
Add Your Reply