Misha Sakharoff
Spread the Word!

Optimeret vejrtrækning for cyklister: Kunsten at cykle 160 km kun på vand

Optimeret vejrtrækning for cyklister cycling testimonial dk

Mit navn er Sean, jeg bor i Devon i England, og jeg har været på Mishas 50-ugers program for optimering af sports performance i 4 måneder nu. Programmet er rimeligt udviklet og har indtil nu været et fascinerende forløb.Jeg er en ivrig amatør cyklist og er meget interesseret i sundhed, meget interesseret i kost, og min kone, Julia, er faktisk Buteyko åndedrætsterapeut.

Jeg blev interesseret i Mishas arbejde, fordi vi har vurderet at han er på forkant med udviklingen. Han arbejder med Buteyko-vejrtrækning, men samtidigt inddrager han kost og den generelle livsstil. Mange Buteyko-terapeuter gør det ikke på hans måde. De er meget fokuserede alene på vejrtrækningen. Så for os er det meget interessant at se Mishas arbejde og vi har faktisk interviewet Misha for vores “Cycle Systems Academy” podcast.

Jeg blev så interesseret i hans arbejde i form af ketogenisk ernæring, optimeret vejrtrækning for cyklister osv, at jeg besluttede at tilmelde mig til online kurset og give det et go – “Hvad har jeg at miste?”

At forbinde fitness med helbred – for konkurrencefordele

Jeg er 42. I takt med at vi bliver ældre, begynder vi at mærke virkningerne af det. Det er ikke som at være 22 længere. Mishas program tiltrak mig, fordi det er baseret på sundhed og trivsel og tilbyder fordele for dem, der vil yde sportspræstationer. Jeg er ikke en professionel atlet. Jeg er ikke engang en elite amatør atlet. Jeg er en entusiast, og i sidste ende bliver jeg ikke betalt for at race hurtigt på min cykel. Så jeg er virkelig opsat på at arbejde på trivsels-siden. Jeg vil også altid gerne være i stand til at køre hurtigere på cyklen.

Altså startede jeg på ketogenisk diæt og lærte at optimere min vejrtrækning efter Buteyko-metoden, og det var virkelig, virkelig interessant.

Jeg har været sukker-drevet

Som de fleste mennesker involveret i sport, især cykling, har jeg været “solgt ind” i den moderne idræts måde at påfylde brændstof. Du ved, siden midten af ​​firserne har folk talt om, hvordan man kører på kulhydrater, på sukker – kulhydrat drikkevarer, kulhydrat geler, Carb loading. Du ved, protein-efter-motion. Det virkede jo også – til en vis grad. Selv om jeg ikke har det komfortabelt med det – du drikker disse lyseblå drinks, du skovler disse kemiske geler ind i dig.

Og jeg kunne sluge, bogstaveligt talt, to eller tre glucose-geler i timen på et langt hårdt cykelløb. Du ved, når du virkelig racer hårdt på din cykel, kan du ikke spise en tærte, du kan ikke spise en kage!

Så geler og de kulhydrat-baserede drikkevarer virkede for mig. Jeg fik rimelig høj ydeevne.

Jeg husker, at jeg talte med en af mine klubkammerater på vej tilbage fra en træningstur: “Nu kan jeg altså ikke cykle hurtigere. Jeg tror, ​​det er det. Jeg tror det er så godt, som jeg kan gøre det”.

Jeg havde det alligevel ikke specielt godt med det, fordi jeg følte på en måde, at jeg kunne være meget hurtigere, jeg kunne være mere fit. Jeg havde ramt et plateau.

Ketogenisk diæt er nem

Jeg troede at det ville være en udfordring at starte med ketogenisk diæt. Du kender godt typen: Dobbelt chips, dobbelt kartofler, ekstra brød – og jeg troede virkelig, “Det bliver hårdt!”

Men da jeg gjorde det, var det faktisk utroligt nemt. Det med at bruge fedt som brændstof, det er faktisk meget tilfredsstillende, og det gør, at du føler dig mæt i meget længere tid.

Ligesom de fleste mennesker, skulle jeg tilpasse mig. Det tog en uge eller to. Og så kom der en rensningsreaktion (keto flu), men jeg er vant til den slags ting, så jeg vidste, hvad jeg gik ind til.

Optimeret vejrtrækning for cyklister – på de stejleste bakker

Optimeret vejrtrækning efter Buteyko-metoden er fascinerende. Som cykelrytter vil du virkelig mærke, når du er forpustet. Du mærker, når du mister kontrollen over din vejrtrækning – især på de stejle bakker. Men da jeg begyndte at praktisere Buteyko-vejrtrækning, begyndte jeg at føle mig mindre forpustet. Jeg oplevede, at jeg kunne trække vejret gennem næsen, selv på de hårdeste stigninger.

Efter et par uger, var det virkelig fascinerende – jeg følte mig stærkere. Som om jeg havde været ude at træne i fitnesscentret. Som om jeg havde bogstaveligt været igennem en hel del styrketræning. Og det tror jeg skyldes, at der faktisk kommer mere ilt til cellerne på grund af de højere CO2-niveauer i mine lunger, som du kan kontrollere ved at måle CP – Control Pause.

En god test på denne påstand var, at jeg efter to måneder på programmet skulle køre “Ride London Sportive”. Løbet er et 160 km løb på ruten fra de Olympiske Lege i 2012. Sidste år kunne jeg klare ruten på 5 timer og 4 minutter. Og dér brugte jeg glucose, geler og energidrikke.

I år tænkte jeg: “Nå, jeg forsøger at klare det med keto, Ja, jeg kommer til at gøre det hele vejen med udelukkende næse-vejrtrækning. Og jeg har tænkt mig at bruge Samurai ét-punkt fokus som Misha lærer os på kurset. At være helt fokuseret på i øjeblikket, og hvad jeg gør i dette øjeblik.”
Jeg tænkte også at det ville være dejligt at komme under 5 timer. Og … jeg kom i mål på 4 timer 46 minutter, så jeg var 18 minutter hurtigere! Efter et år. Det er bemærkelsesværdigt. Jeg ville ikke have troet at jeg kunne komme bare nogenlunde tæt på dette niveau så hurtigt. Og hvad der er virkelig interessant: Jeg spiste ikke noget som helst under dette løb.

Optimeret vejrtrækning gør en forskel for cyklister

4 timer og 46 minutter hård, hurtig cykling. Det var ikke en tur på landet. De sidste timer var, “Oh, God … Hvornår vil smerten stoppe?” Ja, det var altsammen meget koncentreret.

I den første time, fordi vi starter i bølger fra London Olympiske Stadion, kan du være med i peloton-feltet på to, tre hundrede mennesker, og du cykler 40 kilometer i timen, lige ved siden af ​​en andens albue, en andens røv. Og du skal være helt fokuseret og koncentreret. Så det arbejde, vi har gjort med 1-punkts opmærksomhed, afspænding i bevægelse – ser du …  Mishas arbejde er fascinerende, fordi han taler om synergien mellem forskellige elementer af velvære, din mentale tilstand, din vejrtrækning, din kost … Og jeg var i stand til at binde det hele sammen!

Jeg udfordrede mig selv

Det har altså været en succes, og jeg er stadig i gang. Det forvandler ikke et æsel til en væddeløbshest, men jeg tror, ​​at jeg er ved at blive et ganske hurtigt æsel, og jeg nyder det.

Jeg nyder at spise sundt. I programmer, som indeholder kostforandring, kan du ikke bare være doven og spise junk food, så jeg har allerede spist langt flere grøntsager og langt flere gode råvarer, med fokus på dette. Og det i sig selv er meget positivt. Jeg kan ydermere faste om morgenen, spise første gang til frokost og derefter klokken 6 efter arbejde, har jeg det ligesom, “Åh, nu må jeg hellere spise”.

Det er meget forskelligt fra denne “påfyldning – crash, fuld tank – crash, fuld tank – lav energi”, som jeg havde en tendens til at opleve, da jeg kørte på kulhydrater og sukker. Jeg er ikke længere så afhængig af koffein for energi. Der er ligesom der hele tiden er brændstof på “tanken”.

Det har altså været en succes, og jeg er stadig i gang. Det forvandler ikke et æsel til en væddeløbshest, men jeg tror, ​​at jeg er ved at blive et ganske hurtigt æsel, og jeg nyder det

Helhedsindtryk

Overordnet har det været et fascinerende program. Og det fortsætter med at være meget, meget lærerigt. Det er lykkedes at kombinere kurset med min meget travle livsstil. Jeg driver en virksomhed, jeg har en familie. Og jeg vil indrømme, at jeg er nok ikke Mishas ‘A’-grade student … Jeg vejer ikke min mad, jeg ser ikke hver eneste video, jeg lytter ikke til hver eneste af audio-filerne med mental træning. Jeg har ikke tid. Vi har videokonferencer, men jeg møder ikke op til hver eneste af dem.

MEN alt det, jeg har været i stand til at bruge det til, har været fuldstændig transformativt på et dag-til-dag-niveau, og jeg håber at det fremover vil gøre endnu mere for mit generelle sundhedsniveau, og også for mine sportspræstationer.

LINK TIL ORIGINAL VERSION AF DENNE TESTIMONIAL PÅ ENGELSK: http://sakharoff.com/riding-160km-on-water-buteyko-breathing-for-cycling/

 
↘︎↘︎ ABONNER VENLIGST          ↘︎↘︎ ABONNER VENLIGST         ↘︎↘︎ ABONNER VENLIGST

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Misha Sakharoff

Min brændende interesse for menneskelig fysiologi er forankret i vidt forskellige områder af ekspertise som kampsport, musik og lang professionel karriere. Min kernekompetence ligger i kombinationen af fysiologisk viden om stressmekanismer og deres tætte forhold til åndedræt, muskelspænding og kropsbalance.

Leave a Comment: