Misha Sakharoff
Spread the Word!

Om at komme tilbage til livet efter kræft

 

Testimonial fra en kræftovelever

Jeg hedder Elizabeth Thrane-Carlsen og bor i København. Jeg har været på kurset i 27 uger, hvilket er lige over halvdelen af kurset.

Jeg blev diagnosticeret med kræft i marts 2015, og jeg blev behandlet i marts og april. Jeg troede, at det var mere sofistikeret end bare at smadre kroppen i stykker og håbe, at det ville reparere sig selv tilbage som det var før kræft… Jeg tabte 26 kilo, og jeg var så udmattet og så svag, at jeg ikke kunne tage mig sammen til at gøre noget…

 

Ledte efter en integrativ tilgang til helbred

Jeg kom igennem fysisk rehabilitering med rådgivning og sygehus i otte måneder. Så i marts 2016 ledte jeg efter noget lidt mere integrativt, i den forstand, at jeg ønskede at vide mere om generel sundhed. Det er ikke en lille ting at indrømme – jeg er jo både ernæringsterapeut og sportscoach. Så jeg har en betydelig viden om disse ting, men jeg havde virkelig brug for nogen til at støtte mig til for at komme tilbage til sundhed på et helt andet niveau end jeg var før min sygdom.
 

 

50-ugers Livet Efter Kræft forløb

Da en af mine venner fortalte mig, at Misha startede dette kursus, greb jeg muligheden med begge hænder. Det, jeg best kan lide ved kurset, og hvad det har givet mig, er dybest set den måde, det hele binder sammen, alle forklaringerne. Jeg får al videnskab: den er der – jeg får det gentagne gange – hvordan man gennemfører øvelserne, hvordan man foretager små forandringer som bliver varige. Fordi jeg er en temmelig normal kvinde, hvilket betyder, at jeg har prøvet alt muligt, prøvet enhver hype, når det kommer til sundhed og fitness. Ser smuk ud, er tilsyneladende sund – men faktisk laver et livsforandring, der ville danne grundlag for at have et rigtig sundt liv. Ja, jeg kunne ikke forbinde prikkerne selv.
 

Om at forbinde prikkerne – integrativ ingeniør-tilgang til sundhed

Det er en glæde at arbejde med Misha, fordi han fornemmer, hvor jeg er henne. Og når jeg stiller et spørgsmål, får jeg et svar som jeg kan bruge til noget, og hvis han ikke kender svaret i forvejen, så finder han ud af det. Så vi har nogle virkelig interessante snakke om sundhed og taler om emner, som rækker langt udover de umiddelbare problemstillinger. Men heri ligger velsignelsen – han går rigtig meget dybt ned i problematikken og finder ud af hvordan det hele er forbundet. Fordi problemet i systemet lige nu er at de fleste sundhedsprofessionelle er forfærdeligt specialiserede. Det er sjældent at finde en som kan forbinde prikkerne.
 

Rehabilitering efter kræftbehandling

Så jeg er i gang, og jeg gør fremskridt. Jeg føler at jeg virkelig er i gang med genetablering af mit helbred og bare lære at trække vejret var noget helt nyt. Man skulle tro at i en alder af 50 man skulle vide hvordan man skal trække vejret, men tilsyneladende ikke helt. Buteyko-vejrtrækningsmetoden har virkelig givet mig meget mere energi. Ændringerne i kost. At lave øvelser, der ikke er anstrengende, men bare virkelig bruger min krop på en helt anden måde, har givet mig en ny fart fremad og et nyt håb om at opnå endnu højere niveauer af helbred. At komme tilbage til et normalt niveau uden de sædvanlige helbredsproblemer – hvordan skal jeg udtrykke det? – Du kommer til at forvente, at der kommer visse sygdomme i en vis alder, men jeg har fundet ud af – via Misha – at det ikke behøver ikke at være sådan.
 

At få mit helbredtilbage

Så det har faktisk givet mig mit liv tilbage. Jeg ledte efter noget, som kunne hjælpe mig med at få mit helbred tilbage. Og jeg fandt det faktisk, så det er noget, jeg bliver ved med ar arbejde med. Hvad mere kan jeg sige, Misha? Hvad jeg virkelig nyder med vores samarbejde er din tilgang til videnskaben. Det er ingen nonsens, men konkret viden og klare forklaringer. Så selv jeg kan forstå det. Så tak for det og vi ses på mandag (ugentlig live Q & A session for 50-ugers kursus).

↘︎↘︎ ABONNER PÅ BLOGGEN  ↘︎↘︎

Print Friendly, PDF & Email

About the Author Misha Sakharoff

Min brændende interesse for menneskelig fysiologi er forankret i vidt forskellige områder af ekspertise som kampsport, musik og lang professionel karriere. Min kernekompetence ligger i kombinationen af fysiologisk viden om stressmekanismer og deres tætte forhold til åndedræt, muskelspænding og kropsbalance.

Leave a Comment: